Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ استان کرمانشاه با وجود داشتن مرزهای متعدد و تحمل هشت سال جنگ تحمیلی و حفاظت از مرزها همچنان طعم تلخ محرومیت را می‌چشد و هیچ بهره‌ای از اقتصاد مرزنشینی ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، توجه به معیشت مرزنشینان و همچنین حفظ اشتغال آنها یکی از سیاست‌های اصلی پدافند غیرعامل در اغلب کشورهاست و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، چون بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند توجه به معیشت مرزنشینان به یکجانشینی آنها و حفظ جمعیت در مناطق مرزی کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که مرزنشینان کرمانشاهی با وجود اینکه مشکلات مربوط به  مرزنشینی را  تحمل می‌کنند هیچ دستاوردی از حسن همجواری با کشورهای خارجی و رونق اقتصادی آنها همچون سایر کشورها در دهکده جهانی ندارند. 

نکته جالب توجه اینجاست که استان کرمانشاه پنج مرز رسمی با کشور عراق دارد که ایجاد رونق اقتصادی و همچنین ایجاد زیرساخت‌های مراودات مرزی می‌تواند بهترین درمان برای درد بیکاری و عدم توسعه‌یافتگی استان باشد؛ اما شرایط موجود حکایت از بی‌توجهی به این ظرفیت مهم دارد و بدون تردید باید مسئولان توجهی ویژه در این بخش داشته باشند.

مرز سومار یکی از مرزهای رسمی استان است که تنها به دلیل نداشتن جاده دسترسی مناسب مردم شهرستان را از عواید آن بی‌بهره ساخته ا و از طرف دیگر نیز مرز پرویزخان با سابقه‌ای دیرینه هنوز گرفتار اجرای طرح جامع است.

همچنین منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین نیز می‌تواند از دیگر ظرفیت‌های استان و کورسوی امیدی برای اشتغال جوانان بیکار منطقه باشد، اما وضعیت این منطقه  همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

گمرک درحال اجرای طرحی جامع است

خلیل حیدری مدیر گمرک کرمانشاه با اشاره به اجرای طرح جامع پرویزخان گفت: هرچند گمرک متولی تأمین زیرساخت مرزها نیست؛ اما با توجه به اهمیت مرز پرویزخان طرح جامع برای 45 هکتار از مرز توسط گمرک در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه حمل یکسره بار به عراق بسیاری از مشکلات را رفع می‌کند عنوان کرد: ارتباط ما با عراق و افغانستان هنوز به شیوه ارتباطات اولیه انجام می‌شود در صورتی که با توسعه صنعت در کشور تبادلات کالا نباید به این شکل باشد و از طرفی جابه‌جایی کالا در مرز هزینه زیادی به دنبال دارد.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه تعدد مرزها را یکی از عوامل نامناسب بودن زیرساخت‌ها دانست و گفت: چنانچه تعداد مرزها کم اما زیرساخت‌ آن مناسبتر باشد به طور قطع نتایج بهتری حاصل می‌شود.

وی افزود: عرضه کالا و جابه‌جایی آن در مرز روشی قدیمی است که تنها در مرزهای ما اجرا می‌شود و این موضوع سبب کاهش ارزش کالاها و بروز مشکلات مختلف می‌شود که البته در برخی مواقع طرف مقابل زیرساخت و امکانات لازم برای انجام کار را ندارد.

ابراز نگرانی پوتین از افزایش تنش در مرز آذربایجان-ارمنستانرایزنی‌های بی‌نتیجه؛ تکلیف بازگشایی مرز زمینی اینچه‌برون مشخص نیست ‌ابراز نگرانی پوتین از افزایش تنش در مرز آذربایجان-ارمنستاندولت هند در نزدیکی مرز چین دانشگاه تاسیس می‌کند

خواب 10 روزه کامیون‌ها در مرز پرویزخان

کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه نیز در نشستی با انتقاد از وضعیت زیرساخت مرزها و روش‌های اشتباه جابه‌جایی کالا اظهار داشت: کرمانشاه از معدود استان‌های کشور است که در محور اصلی تبادلات بغداد_تهران قرار دارد اما زیرساخت نامناسب مرزها مهمترین مانع توسعه در این بخش است که در بیشتر مرزهای استان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه ظرفیت خوبی در بخش کشاورزی دارد اما مشکلاتی برای صادرات محصولات آن وجود دارد عنوان کرد: در برخی موارد ماندن محصولات کشاورزی در مرز سبب افزایش ضایعات و دورریز آن‌ها می‌شود و همین نکته زیان اقتصادی قابل توجهی به صادرکنندگان تحمیل می‌کند.

کاشفی با بیان اینکه طولانی شدن روند اجرای طرح جامع گمرک پرویزخان روند تجارت را در این مرز با مشکل مواجه کرده و سبب خواب کامیون‌ها شده است گفت: تقاضا داریم یکبار برای همیشه این مشکل رفع شود زیرا این روند دو سال است که به طول انجامیده و باعث می‌شود در برخی از کالاها خواب 10 روز کامیون هم داشته باشیم.

کاشفی اظهار کرد: اگر این مشکل حل شود، صادرات کالا از این مرز از 700 تا 800 کامیون در روز فراتر خواهد رفت.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه بر لزوم راه‌اندازی حمل یکسره بین ایران و عراق و حتی از ایران تا سوریه هم تأکید کرد و افزود: سه سال است که این موضوع را پیگیری کرده‌ایم اما به نتیجه نرسیده‌ایم.

کاشفی با بیان اینکه زمانی قرار شد شرکت‌های حمل و نقل مشترکی بین ایران و عراق تشکیل شود گفت: طرف عراقی مجوزهای لازم را اخذ کرد اما سازمان راهداری کشور ما موافقت لازم را نداشت.

وی با اشاره به اینکه خواستار تعیین تکلیف منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین هستیم عنوان کرد: یکی از مهمترین درخواست‌های استان از نمایندگان تعیین تکلیف منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین است که اکنون به نوعی بلاتکلیفی است.

به گفته وی  در گذشته مدیران منطقه ویژه اقتصادی درخواست حضور یک سرمایه‌گذار را در این منطقه داشتند، اما اکنون سرمایه‌گذاران متعددی پای کار هستند، اما زمین به آنها داده نمی‌شود و درخواست تعیین تکلیف هرچه زودتر هیئت مدیره و زمین‌های این منطقه برای واگذاری به سرمایه‌گذاران را داریم.

کاشفی با بیان اینکه بازگشایی دو روز در هفته‌ مرز سومار کارگشا نیست گفت: خواسته دیگر ما تعیین تکلیف راه 60 کیلومتری مرز سومار است که بعد از 3.5 سال هنوز فکری به حال آن نشده است و اگر این جاده درست شود، امکان صادرات یک میلیارد دلاری از این مرز وجود دارد.

کاشفی با اشاره به عدم بازگشایی کامل مرز سومار بعد از شیوع بیماری کرونا افزود: بازگشایی این مرز برای دو روز در هفته نمی‌تواند روند صادرات را میسر کند.

یک ریال از عواید مرز سومار نصیب شهرستان گیلانغرب نمی‌شود

رضا محمودیان فرماندار گیلانغرب در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه یک ریال از عواید بازارچه سومار نصیب شهرستان گیلانغرب نمی‌شود اظهار داشت: لازم است زیرساخت‌های لازم از جمله جاده دسترسی فراهم شود که شهرستان نیز بهره‌مند شود.

وی عنوان کرد: اخیرا 12 میلیارد تومان از اعتبارات برنامه‌ریزی شهرستان به زیرساخت‌های بازارچه تزریق شده و امید داریم بخشی از زیرساخت‌ها از این طریق فراهم شود و جاده نیز در دست اقدام است.  

محمودیان با بیان اینکه 167 میلیارد تومان اعتبار برای جاده زله‌زرد اختصاص داده شده که راه دسترسی به مرز سومار را 20 کیلومتر کوتاه می‌کند گفت: راه گیلانغرب به زله‌زرد راهی است که از گیلانغرب به داخل بازارچه سومار کشیده می‌شود.

فرماندار گیلانغرب افزود: با توجه به ظرفیتی که شهرستان گیلانغرب در حوزه کشاورزی، معادن و دامپروری دارد به طور حتم ایجاد جاده زله‌زرد به صادرات محصولات به کشور مجاور کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه شهرستان گیلانغرب نیز همچون سایر نقاط استان از نظر اشتغال در شرایط مطلوبی قرار ندارد گفت: در دو سال گذشته از محل اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری و زلزله 80 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره پرداخت شده و 2900 طرح از این منابع ایجاد شده است.

محمودیان گفت: از محل این تسهیلات 4200 نفر اشتغالزایی شده و امید داریم باقی مانده این تسهیلات طی یکی دو ماه آینده پرداخت شود و طرح‌هایی به سرانجام برسد.

انتهای پیام/832/ی​​​​​​

R41380/P/S6,68/CT7 واژه های کاربردی مرتبط مرزبانی ناجا بیشتر بخوانید... افزایش مبادلات مرزی و تجاری توسط وزارت صمت پیگیری می‌شود دیدار مهم استانداران خوزستان و ذی‌قار عراق / رونق تبادلات مرزی ایران و عراق برای مقابله با کرونا‌ لغو رزمایش ارتش اسرائیل در مرز لبنان از ترس واکنش نظامی حزب‌الله قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... افزایش مبادلات مرزی و تجاری توسط وزارت صمت پیگیری می‌شود دیدار مهم استانداران خوزستان و ذی‌قار عراق / رونق تبادلات مرزی ایران و عراق برای مقابله با کرونا‌ لغو رزمایش ارتش اسرائیل در مرز لبنان از ترس واکنش نظامی حزب‌الله واژه های کاربردی مرتبط مرزبانی ناجا پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ نوبخت: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از اول مهر ماه اجرایی می‌شود / واریز پاداش بازنشستگان قبل از اتمام ماه آینده ۲ طرح ۲فوریتی مجلس برای حمایت از خانوارهای نیازمند/ تدوین بسته جامع برای ۵ دهک پایین جامعه ۳ درخواست علمای برجسته اهل‌سنت کردستان از مردم / دیدو بازدیدهای عید قربان را تعطیل کنید ۴ فکری: از روز اول به شرافت و عملکرد فنی بازیکنان نساجی اعتقاد داشتم/ نمی دانم چرا به فولادی‌ها دستور اتلاف وقت داده می‌شود! ۵ رئیس یکی از‌ ادارات شهرستان مرودشت دستگیر شد ۶ رئیس بنیاد مسکن کشور: "خانه‌های کپری" برچیده می‌شود / اختصاص ۱۰هزار میلیارد تومان برای مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی ۷ پورموسوی: شکست فوتبال ایران به خاطر مصلحت‌اندیشی، فرار از قانون و ترس از برخی تیم‌هاست/ آقای صالحی! صد درصد اشتباه کردی ۸ نامجومطلق: خودی‌ها به تیم ما فشار روانی وارد می‌کنند/ از پیشکسوتان استقلال انتظار حمایت داریم مهمترین اخبار استانها قدردانی تولیت آستان قدس از موضع‌گیری خوب رئیس‌جمهور برای ‌‌برگزاری ‌عزاداری محرم/ میزبان عزاداران ‌خواهیم‌ بود روایت تسنیم از نوعروسی که در جمعه‌خونین سال ۶۶ به‌دست ‌آل‌سعود به شهادت رسید + فیلم گزارش| موانع تاخیر ازدواج از سوی والدین؛ راهکار رفع این موانع چیست؟ بحران آب در سرزمین آب‌های روان / ‌چرا آب رودخانه بشار ‌به ‌دریا می‌ریزد؟ مهمترین اخبار تسنیم مرحله نهایی رزمایش موشکی و دریایی سپاه در خلیج فارس و تنگه هرمز آغاز شد/ بکارگیری ماهواره نور برای اولین بار «عیار ۱۵»|پیش‌بینی افزایش ۱۰۰درصدی صادرات ایران به عربستان و بحرین/ صادرات ۱۰۰میلیارد دلاری محقق می‌شود؟ سفر برایان هوک به انگلیس برای مذاکره درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ثبت‌نام ۱.۴میلیون نفر برای وام ودیعه مسکن/ سابقه سکونت ۵ساله جزو شروط ثبت‌نام نیست کاربران صهیونیست: حزب‌الله خواسته‌هایش را به ما دیکته می‌کند/ نتانیاهوی فاسد با آتش‌بازی به دنبال فریب است درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرزبانی ناجا مرزبانی ناجا منطقه ویژه اقتصادی شهرستان گیلانغرب استان کرمانشاه میلیارد تومان ایران و عراق تعیین تکلیف زیرساخت ها مرز سومار اجرای طرح طرح جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۶۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه

محمدجواد خجسته مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه گفت : در سال ۱۴۰۲ از محل اعتبارات سهم دهیاری‌ها و روستا‌های فاقد دهیاری در مجموع ۵ هزار و ۱۹۶ میلیارد ریال اعتبار تخصیص و به حساب روستا‌های دارای دهیاری و فاقد دهیاری واریز شده است. 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه عنوان کرد: ۷۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از اعتبارات عمرانی از محل اعتبارات ماده ۵۸ قانون تنظیم بخشی از مقرارت مالی دولت بوده که در سطح روستا‌های استان کرمانشاه توزیع شده است. 

خجسته اذعان کرد: در سال گذشته از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کشور، به منظور محرومیت‌زدایی روستا‌های واجد شرایط در استان کرمانشاه، مبلغ ۲۰ میلیارد ریال اعتبار، تخصص داده شد. 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: از محل بند الف ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واریز‌های استان، ۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال به حساب روستا‌های دارای دهیاری واریز شده که در حوزه عمرانی هزینه شده است. 

وی افزود: از محل اعتبارات تبصره ۲، اعتبارات سوخت و بند (الف) ماده ۳۹، قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، مبلغ ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به روستا‌های دارای دهیاری تخصیص پیدا کرده و ۷۳ میلیارد ریال در روستا‌های فاقد دهیاری توزیع شده است. 

خجسته با اشاره به عملکرد عمرانی دفتر روستایی استانداری کرمانشاه گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۰۶ پروژه عمرانی با هزینه‌کرد بیش از ۹۹۷ میلیارد ریال اعتبار به بهره‌برداری رسیده و عمده پروژه‌ها در قالب آسفالت، جدول‌گذاری معابر، سنگ‌فرش و… بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه
  • بهره برداری بیش از ۳۰۰ طرح محرومیت زدایی آبفای گیلان
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم