Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماندانا زنگنه گفت: طی روزهای اخیر مشکلات به وجود آمده در زمینه سیلندر گاز به دلیل افزایش قیمت حمل و نقل بود و از سویی به دلیل تغییر قیمت بنزین، تقضا در خصوص گاز مایع زیاد شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماندانا زنگنه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اسناد محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان که در وزارت کشور تهیه شده است، در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به این استان در جلسه‌ای که اعضای هیئت دولت خدمت ایشان رسیدند، تاکید کردند که نیازهای سیستان و بلوچستان رجوع و از این استان بازدید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ادامه داد: با توجه به این مهم، طبق دستور رئیس جمهور، وزیر کشور برای پیگیری این موضوع به سیستان سفر کرد و مجموعه اقدام هایی که نیاز بود برای توسعه این منطقه انجام شود، احصا شد، در ادامه معاون اقتصادی وزیر کشور به بلوچستان سفر و مجموعه برنامه های اولویت دار برای رفع مشکلات خاصی که در این منطقه وجود دارد را احصا کرد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: بنابراین مجموعه اقدام هایی که لازم بود برای توسعه سیستان و بلوچستان انجام شود لیست شد، قرار بود اعتباراتی به صورت خاص برای عملیاتی شدن این مصوبات اخذ شود که منجر به مکاتباتی  با رئیس جمهور شد و وی دستور داد که اولویت ها مدنظر وزرا قرار بگیرد، اما به جهت محدودیت هایی که در منابع اعتباری دولت وجود داشت، اعتبار خاصی برای این موضوع اخذ نشد و قرار بر این شد که بر اساس اعتبارات متمرکز که در سطح ملی وجود دارد این برنامه ها پیگیری شود.

دستاوردهای غیرقابل اسناد محرومیت زدایی
 
وی اضافه کرد: در واقع این 2 سند دستاوردهای غیر قابل انکاری داشت، چراکه حدود ۵۰۰ اولویت اصلی در منطقه سیستان و بلوچستان لیست شد که باید درباره آن اقدام های لازم انجام شود، علاوه بر این جلب توجه وزرا و وزارتخانه‌های مختلف به این استان را به همراه داشت، این اولویت ها با دستور رئیس‌جمهور مورد به مورد به وزارتخانه ها و سازمان های مربوطه ارسال و باعث شد که در ارتباط با این موضوع ها توجه بیشتری به این استان شود.
 
زنگنه افزود: علاوه بر این با توجه به اینکه وزیر کشور جانشین رئیس اقتصاد مقاومتی ایران در استان است، از این بابت پیگیری تمام این موارد توسط وزارت کشور به طور مکرر در حال انجام است، در سفر اخیری که معاون اقتصادی وزیر کشور داشت مجدد این مهم پیگیری و به طور کامل گزارش هایی به وزارتخانه های مختلف و رئیس جمهور در باره اجرایی شدن آن ارسال شد.
 
وی با اشاره به دیگر تاثیر خاص این اسناد، اذعان کرد: با توجه به این که اعتبارات خاصی برای این موضوع اختصاص نیافته بود، منجر به تصویب نامه هیئت وزیران در سال ۹۷ شد، چراکه برای اقدام های زیربنایی سیستان و بلوچستان مصوبه خاص به تصویب رسید و اعتباراتی با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور برای این استان در نظر گرفته و این سازمان ملزم شد این اعتبارات را تا پایان دولت اختصاص دهد.

احصای 150 طرح اولویت دار
 
معاون استاندار سیستان و بلوچستان افزود: علاوه بر این تصویب نامه مصوبه توسعه شورای شرق و غرب ۱۵۰ طرح در اولویت را از بین این مصوبات را مجدد احصا کرد و در این راستا با رئیس جمهور مکاتبه شد که وی دستور داد از محل اعتبارات متمرکز و متفرقه بتوان این پروژه ها را تا انتهای سال یا پایان دولت به اتمام برسانیم.
 
وی گفت: دستاوردهای خاصی در سال‌های اخیر داشتیم که یکی از این موارد موضوع توسعه شرق و غرب بود که استان‌های این مناطق به صورت خاص دیده شدند، که اگر اعتبارات آن تامین شود این مهم در توسعه سیستان و بلوچستان بسیار راهگشا خواهد بود.
 
زنگنه با اشاره به موضوع مالیات در سیستان و بلوچستان، بیان کرد: به دلیل محرومیت این استان برای شهرستان های آن به جز زاهدان ۱۳ سال، مناطق ویژه و اقتصادی 20 سال و زاهدن هفت سال معافیت مالیاتی در نظر گرفته شد که می تواند در افزایش سرمایه گذاری ها موثر باشد، البته آنچه اهمیت دارد سرمایه گذاری بر اساس استانداردهای بین المللی و منطقه ای و توجه به شرایط رقابت در بازارهای منطقه است.
 
وی اذعان کرد: متاسفانه هم از سوی صاحبان سرمایه کمتر رغبت به سرمایه‌گذاری داشتیم و هم برای سرمایه‌گذاری با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های امکان ورود سرمایه گذاران فراهم نبود که زیرساخت ها مهیا شد و فرصتی است برای این که بتوانیم حضور سرمایه گذاران را در استان داشته باشیم.

اعطای 520 میلیارد تسهیلات روستایی
 
این مقام مسئول با بیان این که پروژه هایی برای اتمام تا پایان دولت در دستور کار قرار گرفته است که در زمینه اشتغال تاثیرگذار خواهد بود، ادامه داد: در راستای رونق اشتغال سال گذشته ۵۲۰ میلیارد تومان تسهیلات روستایی جذب شد و استان از بابت انحراف در پرداخت تسهیلات در کشور برتر شد، اما به دلیل بضاعت  کم مردم طرح های ما کوچک بود که باید به سمت و سوی طرح متوسط و بزرگ با هدف هدایت به بازارهای کشورهای همسایه باید در دستور کار باشد.
 
 وی در خصوص وام برای چاپخانه ها گفت: امکان اختصاص اعتبار از محل تسهیلات روستایی برای چاپخانه ها وجود نداشت، بنابراین سال گذشته از محل تبصره ۱۸ تسهیلاتی به این بخش اختصاص یافت که متاسفانه استقبال خوبی از آن صورت نگرفت، امسال هم اگر لازم باشد از همین محل در این رابطه اقدام می شود.

تاثیر افزایش قیمت بنزین
 
زنگنه با اشاره به مشکلات روزهای اخیر در خصوص گاز مایع نیز گفت: در زمینه مشکل گاز در استان گزارش های متعددی ارائه شد، مشکلات زیادی وجود دارد که در یک سال نمی توان برطرف کرد، با توجه به افزایش قیمت بنزین در سال گذشته بسیاری به سمت استفاده از گاز مایع برای سوخت خودروهایشان روی آوردند که باعث افزایش استقبال از آن شد، به همین منظور رفع مشکل به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.
 
وی اضافه کرد: اطلاعاتی کاملی از مشترکین نداشتیم که اکنون 94 درصد آن در منطقه تحت پوشش شرکت پخش فرآورده های نفتی زاهدان آن ثبت شده است، اما هنوز اصناف در این راستا اقدام نکرده اند، در زمینه ایجاد 15 جایگاه سی ان جی فراخوان صادر  شده است و همچنین برای اولین بار در کشور موفق به اخذ چهار مجوز برای ایجاد تاسیسات گاز مایع شدیم که تا اول زمستان مشکل برطرف شود، نمی گویم شرایط ایده آل است، چراکه این گونه نیست.
 
این مقام مسئول با اشاره به مشکلی که در روزهای اخیر در خصوص گاز مایع به وجود آمده است، گفت: دلیل این مشکل افزایش قابل توجه قیمت حمل و نقل است، بر همه چیز تاثیر گذار بود که حتی در زمینه آرد این مشکل رخ داد که برای رفع آن اقدام شد، در خصوص گاز هم کرایه حمل کشنده ها افزایش یافت اما مشکل رفع کردیم.
 
وی اذعان کرد: سیستان و بلوچستان تنها استانی است که گاز ندارد، گاز مایع با ناوگان ریلی به این استان منتقل می شود که رساندن میزان گازی که استفاده می شود، سخت است، سال گذشته صرفا برای سیستان و بلوچستان سقف برداشت از پالایشگاه ها افزایش یافت که بیشتر آن در خودروها سوزانده یا قاچاق  شد، ما نمی توانیم جوابگوی آنچه خارج از شبکه عرضه می شود باشیم، اگر به خانواری گاز نرسد باید جوابگو باشیم.
 
زنگنه با تاکید بر این که علاوه بر نبود زیرساخت های لازم، گرانی حمل و نقل مزید بر علت شد، گفت: مجبور هستیم مشکل گرانی حمل و نقل را با انتقال گاز از طریق راه آهن حل کنیم، چراکه این موضوع طرح ملی است.

ظرفیت های مرز میلک
 
وی در خصوص مشکل روزهای اخیر مرز میلک و سرگردانی رانندگان نیز گفت: این مشکل از آن سوی مرز به وجود آمده بود، از سویی مصوبه کنترل قاچاق سوخت و کالای اساسی استان باید عملیاتی می شد، اما با تعامل این مشکل رفع و جلسه ای با مسئولان ولایت نیمروز افغانستان برگزار و قرار شد با ارتباط متقابل و تعامل برای رفع مشکلات انجام شود، چراکه مرز میلک نقطه ای استراتژیک برای صادرات کالا از ایران و هم برای تامین کالای اساسی افغانستان اهمیت دارد.
 
معاون استاندار بیان کرد: علی الرغم ظرفیت های کشور، فقط 25 درصد بازارهای افغانستان از طریق مرز میلک تامین می شود، به دنبال افزایش این سهم هستیم و تصمیم های خوبی در این راستا صورت گرفته شد.

وی خاطرنشان کرد: از سال 92 تا 98 میزان صادرات از استان 308 درصد رشد داشته است، به دنبال توسعه صادرات از استان هستیم که در این راستا با تولیدکنندگان نیز مذاکراتی انجام شده است.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری روزهای اخیر خصوص گاز قیمت بنزین رئیس جمهور سال گذشته انجام شود وزیر کشور حمل و نقل مرز میلک گاز مایع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد

محمد کرمی  ضمن تشکر از حمایت‌ها و عنایت‌های رهبر معظم انقلاب و پیگیری و دستورات رئیس جمهور و هیات دولت برای رسیدگی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری صورت گرفت.

وی افزود: ساخت سدهای پیشین، زیردان، شیکلک، خیرآباد، ماشکیل اولیا و کهیر در جنوب سیستان و بلوچستان نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیل بندها، بندسارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها در جنوب این استان کردند.

وی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در زمان کوتاه بود که با عنایت‌های الهی خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان مشاهده کردیم.

کرمی ادامه داد: با توجه به پیش بینی و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون متر مکعب سد پیشین و ۲۱۷ میلیون متر مکعب سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل بندها و بندسارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت ۳۸۰ میلیون متر مکعب این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بود کنترل اما به سرعت ظرفیت سد تکمیل و سرریز شد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش های کشاورزی، سیل‌بندها و بندسارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر پیش بینی می‌شد.

کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعته اول سیل در جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و پای کار و آماده باش بودن همه دستگاه اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از این خسارت‌های جانی جلوگیری شود.

تمام دستگاه‌های نظامی و امدادی پای امدادرسانی به سیلزدگان بلوچستان

وی با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، سه هزار و ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی انجام و بخشی از قراردادها منعقد شد و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا دیگر شاهد این خسارت‌ها نباشیم.

کرمی بیان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه واحد مسکونی در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب دچار خسارت شده که با توجه به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگذاری دارد و باید سجده شکر به جا آوریم زیرا منابع آبی تامین شده و با وزیر نیرو توافق کردیم از میزان آب ذخیره شده در سدها بخش کشاورزی را توسعه، آبرسانی و آب آشامیدنی این مناطق را تامین کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت ۲ سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • ثبت ۵۴۰ هزار و ۳۸۸ تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • ساخت سد کهیر از زیر آب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور