Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت سه روز از آتش‌سوزی مهیبی که در محل گمرک اسلام قلعه ولایت هرات در مرز ایران و افغانستان روی داد، مسئولان افغانستان تازه توانسته‌اند با ورود به مناطق آسیب‌دیده بررسی ابعاد حادثه را آغاز کنند.

ویرانی‌های باقی مانده از آتش‌سوزی بزرگ در مرز ایران و افغانستان/عکس: AP 

به گزارش یورو نیوز؛ والی ولایت هرات افغانستان روز سه شنبه ۲۸ بهمن (دلو) گفت که مأموران کار غربالگری در میان ویرانه‌ها و خاکسترهای به جای مانده از آتش‌سوزی روز شنبه را آغاز کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز شنبه انفجار یک تانکر حامل سوخت در گذرگاه مرزی میان پایانه گمرکی اسلام قلعه افغانستان و دوغارون ایران سبب بروز آتش‌سوزی بزرگ و انفجارهای مهیبی شد که به نابودی حدود ۵۰۰ کامیون و تانکر حامل سوخت انجامید و به گفته مقامات افغان، خسارتی بالغ بر صدها میلیون دلار به بار آورد.

ویرانی گسترده در محل آتش‌سوزی در مرز ایران و افغانستان عکس: آسوشیتدپرس

تا پیش از این منابع مختلف از کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر در این حادثه خبر داده بودند، اما خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید در این آتش‌سوزی که هنوز علت انفجار و آتش‌سوزی مشخص نشده، دست کم ۲۰ تن زخمی شده‌اند و این حادثه تلفات جانی در پی نداشته است.

آسوشیتدپرس همچنی روز سه شنبه برخی تصاویر ماهواره‌ای از مناطق آسیب‌دیده را منتشر کرد. در این تصاویر پوسته سوخته صدها تانکر سوخت و گاز طبیعی در سمت مرز افغانستان و نیز لکه‌های بزرگ زمین سیاه رنگ روی زمین سوخته دیده می‌شوند.

به طور معمول، صدها نفتکش هنگام عبور از مرز بین دو کشور در این مکان صف می‌کشند و در روز حادثه نیز بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کامیون در این منطقه بوده است. این در حالی است که منطقه گمرک به صورت همزمان تنها برای جابجایی حدود ۷۰۰ تانکر گنجایش دارد.

تصویر هوایی منطقه گمرکی اسلام قلعه افغانستان پیش از آتش‌سوزی / عکس: AP

یونس قاضی زاده، رئیس اتاق بازرگانی هرات گفته دلیل تجمع این تعداد کامیون در روز حادثه، اعتصاب کامیون‌داران در اعتراض به افزایش مالیات دولتی بوده است. اما برخی از رانندگان می‌گویند مأموران عمدا در کار عبور و مرور کامیون‌ها تأخیر ایجاد می‌کنند تا بتوانند پس از دریافت رشوه اجازه عبور بدهند.

آتش‌نشانان هرات با توانایی و امکانات محدود خود نتوانستند به موقع آتش را خاموش کنند و آتش در همان لحظات اولیه از کنترل خارج شد. با وجود کمک نیروهای آتش‌نشانی استان خراسان ایران، تا سه روز منطقه‌ای به شعاع نیم کیلومتر همچنان در آتش می‌سوخت.

گذرگاه اسلام قلعه در حدود ۱۲۰ کیلومتری غرب هرات واقع شده و یک مسیر اصلی ترانزیتی بین افغانستان و ایران است.

آمریکا افغانستان را موقتا از تحریم‌های خود علیه ایران معاف کرده و به این کشور اجازه می‌دهد تا بخشی از نفت و دیگر مواد سوختی خود را از ایران وارد کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003EcG

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مرز ایران و افغانستان آتش سوزی اسلام قلعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین

یک استارت‌آپ فضایی در تازه‌ترین تحقیقات خود توانست ارتباط اولین ماهواره خود را با بلوتوث انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اتصال ماهواره‌ها به یکدیگر به کمک بلوتوث جدیدترین موضوعی است که شرکت هابل نتورک روی آن متمرکز شده است. در حال حاضر، ارتباط و اتصال ماهواره‌های فضایی از طریق فرکانس‌های رادیویی انجام می‌شود، اما هابل نتورک به‌تازگی اعلام کرده که از فناوری بلوتوث برای برقراری ارتباط با یک ماهواره کمک گرفته است.

هابل نتورک که یک استارت‌آپ مستقر در سیاتل است، در ماه مارس امسال دو ماهواره خود را به کمک اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کرد. از آن زمان، این شرکت تأیید کرد که سیگنال‌هایی را از تراشه‌های بلوتوث ۳.۵ میلی‌متری ماهواره‌ها از فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دریافت کرده است.

هابل مدعی است به کمک این امکان می‌توان کاربردهای بسیاری را در زمینه لجستیک بهبود داد. ردیابی حیوانات و مدیریت آن‌ها، پایش وضعیت خاک یا منابع طبیعی در نقاط مختلف، ردیابی خودرو و کودکان از کاربردهایی است که هابل به آن‌ها اشاره می‌کند.

با این حال استفاده از فناوری بلوتوث در طراحی دستگاه‌ها و وسایل متصل موضوع جدیدی نیست. این شرکت می‌گوید که دستگاه‌های IoT (اینترنت اشیا) موجود، مصرف انرژی زیادی دارند و کارکرد آن‌ها پرهزینه است. از طرفی این دستگاه‌ها و وسایل، فاقد اتصال جهانی هستند. امروزه این محدودیت‌ها در دستگاه‌های دارای بلوتوث، بسیاری از صنایع را از استفاده از اینترنت اشیا برای کسب‌وکار خود باز می‌دارد.

هابل نتورک جهت فراهم‌سازی بستر سخت‌افزاری مناسب برای اتصال بلوتوث ماهواره‌ای آنتن خاصی نیز طراحی کرد که امکان نصب آن روی ماهواره‌های کوچک وجود دارد. عملکرد این آنتن تقریباً مشابه با ذره‌بین است و می‌تواند با تقویت سیگنال، ارتباط ماهواره‌ای با تراشه بلوتوث دستگاه‌های رایج را ممکن سازد.

این استارت‌آپ قصد دارد در تابستان امسال، سومین و چهارمین ماهواره خود را مجدداً با اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کند. هابل فصد دارد یک شبکه از ۳۶ ماهواره در فضا تشکیل دهد که نام آن را «صورت فلکی بتا» نامیده است. این ۳۶ ماهواره که طبق برنامه‌ریزی‌ها تا ۲۰۲۶ به فضا خواهند رفت، تقریباً ۲ تا ۳ ساعت در روز از هر نقطه‌ای در جهان با زمین ارتباط برقرار خواهند کرد.

منبع: فارس

کد خبر 750448

دیگر خبرها

  • آتش سوزی خودرو و فوت ۳ نفر در تونل 
  • آتش سوزی که در صورت عدم حضور پلیس فاجعه بارتر می‌شد
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت
  • مسدود شدن شاهراه بدخشان - تخار
  • پیروزی شش گله سرخپوشان هرات مقابل استقلال کابل
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان